lauantai 13. kesäkuuta 2009

mahtava valokuvaussää

Aurinko paistaa selän takaa ja käytössä on piiiitkä matala ranta. Mikäpä sen parempaa. Omasta mielestäni näistä kuvista näkee, miten paljon Kola rakastaa palloa ja vettä. Eihän se tietysti mikään naurun asia Kolan mielestä ole, että rakasta palloa viskotaan pitkin ja poikin järven selkää.. :D Vakavalla mielellä pojat, vakavalla mielellä!






7 kommenttia:

Vanukas kirjoitti...

Lentokala!

Upeita kuvia. :)

Jaana kirjoitti...

Aivan ihania kuvia! Mikäs se sun objektiivisi olikaan, joka noin hyvin pysäyttää liikeen?

Emma kirjoitti...

super ihania kuvia! :D

pimpula kirjoitti...

Toi objektiivi on Sigma 70-300 1:4-5.6. Eli toooodella perusobjektiivi, hyvin halvasta päästä objektiiveja. Enemmän kiittäisin sopivaa säätä ja valon määrää kuin objektiivia. :D

Jaana kirjoitti...

Kyllä kuvaajan loistavalla kuvasilmällä on osuutensa asiaan.
Mutta toki hyvä ja oikeasta suunnasta tuleva valo on kaiken a ja o.

Sanna, Luru ja Zia kirjoitti...

Juu, näin se on, ettei objektiivin laadulla ole niin väliä kun olosuhteet ovat hyvät ;) Ainakin omassa käytössä huomaan hyvän ja huonon objektiivin eron vasta haastavammissa olosuhteissa!

Ja eiköhän se ole tuo valotusaika, joka pysäyttää liikkeen ;) Mitä lyhyempi aika, sitä paremmin liike pysähtyy terävänä.

Valokuvauksen perusteiden oppitunti päättyy taas XD

pimpula kirjoitti...

Jep, sepä se. Hankalissa olosuhteissa en vielä ole yhtään oppinut objektiiviani/kameraani käyttämään. :D Jospa se olisi sitten tulevan/tulevien vuosien haaste. (Siis opetella käyttämään muutakin kuin automaattista ISOn valintaa yhdistettynä valotusaikaan, jne jne jne.)

Nyt saan jo haluamiani kuvia, kun valon määrä on taidoilleni riittävä. ;)

Lyhyt valotusaika on hauska tapa saada vauhdikkaita mutta silti pysähtyneitä kuvia. Noissa kuvissa valotusaika on jotakuinkin 1/2000, joten liikettä ei kuviin jää nimeksikään ja kuvat ovat suhtellisen teräviä vaikka ovatkin otettuja käsivaralta pitkällä putkella.

Mutta täytyy kyllä sanoa, että digiaika on tämän aloittelevan järkkäristin ystävä. Saa harjoitella ihan niin paljon kuin ikinä ehtii ja jaksaa eikä hintaa tule kameran, mustikortin ja kortinlukijan päälle lisää kuvien kehittämisen muodossa. :)