sunnuntai 25. marraskuuta 2007

Pentunäyttelyssä Kaapelitehtaalla 25.11.2007

45 minuuttia ennen omaa vuoroa pääsimme sisälle Kaapelitehtaalle. Kola oli ensin aika hermostunut ja luimuili ympärilläni. Pikku hiljaa se rentoutui. Apuna oli myös velipoika Leevi, joka osasi ottaa lunkisti. Kehään pääsyä jouduimme lopulta odottelemaan reilusti yli tunnin. Tänä aikana Kola ehti saavuttaa Zen-tilan, mikä käytännössä tarkoitti sitä, että aina kun käveleminen loppui, alkoi makuuasennossa tapahtuva rentoutuminen. Toki myös kehään sisältyi tätä Zen-tilaa sillä hetkellä, kun esimerkiksi Leevi seisoi hienosti asennossa tuomarin tarkkailtavana. Kola puolestaan esitteli välillä kykyään menettää jaloista lihaksiston hallinta ja lösähti rentona lihasmassana maahan. Mutta muutoin meni kyllä aivan loistavasti.

Emme siis millään tavalla sijoittuneet. Kokemus vain oli mitä opettavaisin. Ainakin Kolalle tarvitsee mahdollisella seuraavalla näyttelykerralla varata jotain innostavaa tekemistä mukaan. Ja Kolasta reissu osoitti sen, että Kola kykenee sietämään melkoista painetta hyvin asiallisesti. Tuomari ei herättänyt Kolassa mitään tunteita. Minun ei tarvinnut edes pitää Kolaa karvoista kiinni, vaan hihna roikkui löysänä ja Kola piti paikkansa tuomarin hipelöidessä. Kola myös juoksi nätisti ja rennosti hyppimättä ja riekkumatta vieressä. Lattia vain oli aika hirmuisen liukas ja juostava ympyrä kovin pieni.

Tässä tuomarin arvio: Gotcha Daredevil, Erittäin hyväntyyppinen, tällä hetkellä hieman neliömäinen ja korkearaajainen pentu. Hyvä pää ja kaula. Eturinta saisi olla voimakkaampi. Ikäisekseen hyvä runko. Hyvä raajaluusto. Liikkuu kapeasti takaa ja askel voisi olla maatatavoittavampi. Hyvä karvanlaatu. Esiintyy ja esitetään iloisesti.

Kolan ilme on kuvauksellinen. "Irti niistä ja heti!" Mutta oikeasti tuo malttoi kyllä hienosti mielensä ja vain kulkusten ropeltamisen jälkeen mulkaisi tuomaria olan yli, että "Oliko ihan pakko?"

Ei kommentteja: