tiistai 10. kesäkuuta 2008

Top! Nouda! Auts!

Kola on älynnyt loistavasti TOP-käskyn pointin. Toki annan vielä todella vahvoja apuja kropalla ja kädellä, mutta uskoisin niistä pääsevän kohtuullisen vähällä vaivalla eroon. Liikkeestä jäävät käskyt näyttäisivät olevan Kolalle jostain syystä luontevia.

Noutokapulaa olen kuljetuttanut nyt keittiön maton reunasta minulle toiseen reunaan. Kanto-ote on vähän outo, mutta sentään saan kapulan nykyään lähes aina napattua käsiini ennen kuin a)kapula kolahtaa maahan tai b)Kola alkaa järsiä kapulaa turhautuneena.

Kola on oppinut hauskan tavan osoittaa, että nyt saisi heittää sitä keppiä/käpyä/palloa. Se pudottaa lelun ja istuu vähän matkan päähän t-o-d-e-l-l-a jännittyneen näköisenä ja melkein tärisee innostuksesta. Istuminen onkin tällä hetkellä vähän niin kuin päivän sana. Kaikkiin odottamista vaativiin juttuihin olen komentanut piskin istumaan. Ja istuminen sujuukin nykyään ihan hujauksessa. Pitäisi varmaan jossain vaiheessa selvittää itselle, että miten kaukokäskyjen opetus kannattaa aloittaa, sillä Kola on jo aika mestari kaukoistumisessa. Sille on myös ihan vahingossa tullut muodostettua todella tehokas käsiapu. Käsiavun kanssa Kola nousee maasta istumaan ja ilman käsiapua menee seisomasta istumaan. En kuitenkaan vielä ole vaatinut Kolalta mitään sen kummempaa paikoillaan tököttämistä ja asennosta toiseen vaihtamista kuin mitä leikin ohessa on ihan vahingossa tullut harjoiteltua. Kola siis romauttaa persuksensa penkkiin vaikka kuinka kaukana minusta, jos tiedossa on lelun heitto. Sama pätee maahan menoon. Seisomista ei olla kaukona harjoiteltu vielä koskaan.

---

Maksoin tänään lääkärille yli 60 euroa siitä, että lääkäri totesi minun tarvitsevan Buranaa.

"Kylki on revähtänyt. Se paranee viikossa. Tai kahdessa viikossa. Tai kolmessa."
"Hitsi, kun tuo vamma on sellaisessa kohdassa, ettei lihasta voi pistää pakkolepoon..."
"Niin. En lähtisi määräämään hengittämisen lopettamista. Hengittäminen on kuitenkin erittäin tärkeää."

HEH. Olipa hassu lääkäri! ... Olisin ehkä selvinnyt ilman tätä kuivaa huumoriakin ja osannut jopa itse käydä hakemassa Buranaa apteekista. Vaan kun ei sitä uskalla oikein luottaa omaan arvioon tälläisissä asioissa.

Ei kommentteja: