perjantai 14. marraskuuta 2008

tokokatsaus

Tällä hetkellä Kolan kanssa tokoilu on jotenkin tosi hyvässä kuosissa. Seuraaminen on taas parantunut ja on huomattavasti tiiviimpää kuin vähään aikaan. Vasemmalle käännös on opiskeltu ihan uutena asiana ja Kola viskaakin jo pakaroitaan niin että viuhuu. Välillä pakarat tosin viuhahtavat niin vauhdilla, että Kola tekee 180 asteen käännöksen sijasta 270 asteen käännöksen ja on ihan vinksinvonksin edessäni. Mutta joka tapauksessa Kola on oppinut tiedostamaan perskannikoidensa olemassaolon.

Tällä viikolla olen pikkuhiljaa pidentänyt tehtäväsarjaa, jota Kolalta vaadin ennen kuin palkitsen sen. Sarja saattaa olla jotain seuraavanlaista: "sivulle" -> "sivulle" (=seuraa) -> 15 askelparia eli 30 askelta -> 180 asteen käännös vasemmalle ja välitön palkka eli pallo lentää ennen perusasentoa. Välillä vaadin perusasennon seuraamisen lopussa, välillä ainoastaan kutsun piskin sivulle ja palkkaan heti. Tarkoitus on lisätä kestävyyttä ja tehdä treenaamisesta yllättävää.

Sen tässä oikeastaan on oppinut, kun on kohta puolitoista vuotta treenannut. Siis sen, että treenien on pysyttävä monipuolisina. En siis voi toistaa loputtomiin samaa harjoitusta samalla tavalla. Tai toki voin, kyllä Kola sen kestää, mutta hyvin nopeasti Kola ryhtyy tekemään kuten arvelee minun aikovan vaatia. Eli se ei kuuntele minua vaan suorittaa tuttua rutiinia. Niinpä se on muutamaan kertaan unohtanut päiväkausiksi tyystin sivulla kulkemisen jälkeen pysähtyessäni istumisasennon pois - kun harjoittelin oikeaa paikkaa enkä vaatinut pitkiin aikoihin perusasentoa seuraamisen missään vaiheessa - ja alkanut esim. edistää, kun on tiennyt missä kohtaa palkka kuitenkin taas tulee.

Edistämisestä päästiin eroon sillä, että palasin harjoittelemaan yhtä seuraamisaskelta ja palkka tuli ainoastaan sitten, kun Kola pysty rauhallisesti siirtämään itsensä perusasennosta yhden askelen jälkeen taas perusasentoon. Lisäksi harjoittelin paikallaan käännöksiä. Istuminen on kuitenkin edelleen ajoittain hidasta seuraamisen jälkeen. Luulen, että tähän on syynä se, että Kolaa jännittää kovasti se, että liike päättyisi perusasennon jälkeen. Täytynee luopua hetkeksi perusasennon jälkeen palkkaamisesta kokonaan ja palkata taas vasta liikkeestä.

Jättävät liikkeet sujuvat ihan ok. Liikkeestä seisominen on edelleen todella vahvan käsimerkin takana, mutta istuminen ja maahan meno ovat nopeita ja ainakin keskimääräisesti hyvin luotettavia liikkeitä.

Luoksetuloa on harjoiteltu tosi vähän, mutta tavoitteena olisi vahvistaa "liki"-asentoa edelleen.

Paikallaanmakuu sujuu ihan hyvin, kunhan pysyn näkyvillä. Kola ei välittömästi kylläkään lähde paikaltaan, vaikka katoaisinkin näkyvistä, joten tässäkään asiassa ei olla enää ihan alkeissa. Maanantaina Kola kuitenkin pääsi karkaamaan paikaltaan, kun väestönsuojassa seisoin minuutin verran seinän takana piilossa. Täytyy palata lyhyempiin makuuttamisiin.

Ei kommentteja: