tiistai 28. huhtikuuta 2009

VALMIS?

..."Valmis."

Ja sitten me suoritettiin ALOn liikkeet käskytettynä alusta loppuun. (Makuutus tehtiin kylläkin vasta lopuksi ja se oli bh-tyyppinen pitkä makuutus.) Kola teki kaikki liikkeet niin, että eivät ne nyt ainakaan nollille olisi menneet. Ainoastaan liikkeestä maahan menon jälkeen palatessani Kolan viereen se ei ensimmäisestä käskystä noussut sivulle ja toisen käskynkin jälkeen asento oli erittäin persoonallinen.. Muuten tehtiin se, mitä käskyttäjä käski. Jälkikäteen saatiin käsky ilmoittautua ALOon. Huh. Ehkä sitten joskus.

EPK:n kouluttaja kovasti väittää, että Kola suoriutuu kyllä ALOsta. Väittääpä jopa, että luokspäästävyyskin toimii. Huh. Jos joku Kolaa tuntematon voisi viedä sen kehään ilman niitä typeriä ennakkoluuloja, joita minulla Kolan osaamisen suhteen on.. Voisi sujua paljon paremmin. Tyhmät omistajan aivot. Tyhmät.

Oikeastaan epäilyttää myös se, ettemme ole harjoitelleet pitempiä pätkiä palkkaamatta. Seuraavissa treeneissä voisi kokeilla yhdistellä pari-kolme suoritusta kokonaisuudeksi ja pitää niiden jälkeen superbileet (ja vaikka päättää treenit kokonaan siihen, jos vain malttaisi..).

Paikallaanmakuu menee ihan loistavasti. Kola makasi varmasti ainakin sen bh-ajan - jollei pidempäänkin. Se oli E R I T T Ä I N rauhallinen - kuten Kolan tuntevat varmasti voivat kuvitella. Se siis sulkeutuu kuplaansa ja tuijottaa synkästi eteensä. Jos se välillä sattuu vilkaisemaan minua kuplan seinän läpi, sen otsassa lukee V*TTU TÄÄ ON P*RSEESTÄ. Mutta ei se siitä mihinkään lähde. Inhoaa vain hiljaa keskenään koko paskaa. ;) Sitä pitää ehdottomasti vielä vahvistaa, että Kola kestää ohi juoksevat koirat kiihtymättä, saati lähtemättä metelöiden perään.

-------

Muistan sen ajan ehkä kolme vuotta sitten, kun koira oli vielä kaukainen haave. Muistan, kun kävelin tuolla Leppävaaran pelloilla ja sydän sykkyrässä kateellisuudesta katselin siellä treenanneita koiria. "Mä en IKINÄ pysty tollaseen. Toi on NIIIIIN siistiä. Noi koirat vaan makaa paikallaan, vaikka ohi menee mitä. Ja ne kulkee sivulla vaikka mitä mutkia." Ja nyt Kola pystyy tuohon.

Uskomatonta.

En olisi ikinä uskonut.

3 kommenttia:

Vanukas kirjoitti...

Eiks tunnukin kivalta? ;)
Hyvän koiran kanssa treenaamiseen jää koukkuun!

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

On se valmis! :)

pimpula kirjoitti...

Vanukas, en oikein osaa ensimmäistä koiraani kommentoida että onko se hyvä vai huono, mutta treenaaminen ainakin on superkivaa! :)

nunonen, hmpH ;) Ilmoittauduin möllitokoon nyt toistamiseen. Jos tällä kertaa ei jänistettäisi tai telottaisi jalkojamme...