sunnuntai 14. joulukuuta 2008

valokuvausharjoittelu jatkuu

Harjoittelu Canuunan kanssa jatkuu. Tänään haasteena oli pimenevä ilta ja Kola, joka tuo kepin aina ihan hirveän lähelle minua eikä kuvaamisesta tule yhtään mitään.
Mitä olen jo parissa päivässä oppinut?
No oikeastaan vain sen, että valokuvan onnistumiseen vaikuttavat kameran säädöissä valotusaika ja putken pituus. Olen kokeiluissa päässyt siihen vaiheeseen, että ymmärrän kamerasta löytyvän asetuksen, jossa 1) kaikki annetaan valmiina, sen lisäksi on 2) täysin vapaat kädet antava asetus, 3) asetus jossa putken pituus säädetään itse ja valotusaika tulee kamerasta valmiina ja vielä 4) asetus jossa valotusaika valitaan itse ja putken pituus määräytyy automaattisesti valotusajan perusteella.
Kaiken valmiina antava asetus on: TYLSÄ. Sen kaltaisia kuvia voin ottaa millä tahansa kameralla - siltä ainakin tuntuu. Niinpä olen tänään Kolan kanssa puuhannut kolmos- ja nelosvaihtoehtojen kanssa.
Miksi pidän näistä kuvista?















(ylhäällä)Valo tallentui juuri sellaisena kuin se oikeasti olikin. Lisäksi Kola ei poseeraa vaan se puuhaa omiaan.














(ylhäällä) Kola näyttää ihan itseltään. Sillä on juuri sellainen levollinen ilme, joka sillä on silloin kun se kokee tilanteen turvalliseksi. Lisäksi tarkennus on osunut juuri sinne minne pitikin eli kasvoihin. Tausta on sopivan utuinen.














(yläpuolella) Vaikka valo oli todella vaikea, onnistuin saamaan myös ihan "perinteisellä" valolla varustetun kuvan.

Kahdesta viimeisestä näkee, miten Kola rakastaa nenätyöskentelyä. Nenä ja kroppa liikkuvat yhteen suuntaan ja ne on suhteellisen mahdollista tallentaa pitkälläkin valotusajalla, mutta häntä on täysin mahdoton saada pysähtymään, kun etsimispuuhista on kyse.


8 kommenttia:

Sanna Lehtonen kirjoitti...

JEE!!
Joku muukin takaa oikeiden lahjojen saamisen hankkimalla ne itse itselleen :)

Kamera, digijärjestelmäsellainen, on itsellänikin hakusessa ja into piukassa luen & katselen sun kokemuksia. Olen miettinyt tuota CanonEOS-1000D:tä, mutta myös muita Canonin, Nikonin ja Olympuksen malleja. Hintojen vertailu on hankalaa, sillä pakettien sisällöt vaihtelevat huimasti. Itse tarvitsen "koko setin"; rungon, objektiivin(-t), laukun; ehkä myös salaman, muistikortin ja opaskirjan.

Jatka siis kokeilua, kommentointia ja vinkkien kokoamista - tämä oli vaan tällänen ilmoitus siitä, että joku ainakin lukee kirjoittelujasi aktiivisesti! :)

Rapsutuksia Kolalle!

Sanna Lehtonen kirjoitti...

Ainiin vielä yksi kommentti:

Kola näyttää ihan portugeesiltä tuossa alimmassa kuvassa! :)

pimpula kirjoitti...

Tähän mun ostamaan pakettiin kuului perusputki ja 70-300mm 1:4-5.6 macro -putki, joka on siis mallia "melko pitkä". ;) (Mitään en järkkäreistä oikeasti _vielä_ ymmärrä :D) Tähän settiin kuului myös digikamerakuvauskirja. Sitä en ole ihan vielä ehtinyt lukea, joten tässä ollaan menossa perä edellä puuhun - kuten aina. ;D Jo tässä vaiheessa olen huomannut, että myös jalusta (vaikka edes sellainen yksijalkainen tuki) on ihan hyvä olla olemassa. Kameralaukku ja jalusta ovatkin seuraavina ostoslistalla - heti navigaattorin jälkeen. (Kts. pvm 11.12.2008;)

Itse en näe portugeesia viimeisessä, mutta se johtunee siitä, että tunnen kohteen liian hyvin. :D

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Täälläkin on ongelmana liikkuvan kohteen kuvaus. Varsinkin sisätiloissa kuvasarjoja ottaessa valoa ei tunnu millään riittävän... Ja milloinkas Nuno paikallaan pysyisi?

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Hei, tulipa mieleen sellainenkin, että tiedätkö sen koirakuvahaaste-jutun? No minä en sitä enää mistään löytänyt (kerro toki jos löydät sen jostain), mutta perustettaisiinko oma tuollainen? Se voisi mennä niin, että vuorotellen joku keksisi aiheen ja kaikki siitä aiheesta vaan sitten kuvia näpsimään ja blogiin postaamaan... Luca ainakin olisi kiva saada tähän hommaan mukaan myös.

pimpula kirjoitti...

(Enpäs oo sellasesta koirakuvahaasteesta kuullut, mutta) Sopii! Jos oikein villiksi rupeaisi, niin tuohonhan voisi haastaa väkeä vesikoirapalstalla? :)Kuulostaa erittäin hauskalta idealta ja antaa jotain ajatusta siihen, miten tai mitä tai koska kuvaa. :)

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Joo, tuo siis on ollut jossain netissä aikaisemmin (vuodatuksessa kai), mutta kaikki linkit siihen tökkivät ainakin tänään minulla pahasti ja en saanut sitä näkyviin. Jos foorumilla aletaan haasteleen porukkaa, niin toivottavasti sinne tulisi aina vain aihe, kun mulla nuo viestien lähetykset foorumille tökkii pahasti ja jatkuvasti. Siis jos sinne perustaisi topicin tuolle ja sit kuka tahansa/kuka ehtii laittaisi sinne uuden aiheen tietyin väliajoin (esim. 2 viikon välein, kuukauden välein?). Sitten vaan porukat ilmoittelisivat milloin ovat vastanneet haasteeseen, niin voisi sitten blogeissa/nettisivuilla käydä katsomassa tuloksia. Ainakin meidän blogia lukee muutkin kuin foorumilaiset ja olisi heillekin kiva näyttää noita kuvia. Senkin takia en toivoisi, että niitä alettaisiin postaamaan vain sinne foorumille.

pimpula kirjoitti...

Joo, voisi laittaa vaikka linkin kuvaan ja samalla saisi uteliaita kurkkaamaan kotisivuillekin/blogiinkin. ;) Kieroa.

Minäpä ehdotan palstalla tälläistä kimppakuvausideointia. :)