torstai 15. lokakuuta 2009

syksyn muotia

Noki pääsee eroon turkistaan ihan tuota pikaa. Pikku-ukkoa ei kuitenkaan viitsi passittaa lokakuun pakkassäähän ihan nakupellenä - enhän sinne nakuna menisi itsekään.. ;)

Niinpä viime päivät Nokille on tehty vaatekaappivarustelua, jonka turvin pakkasista selviää niin kauan, kun turkki on taas kasvanut edes hieman suojaamaan.

Villapaita on tehty vanhasta pilalle värjääntyneestä villapaidastani. Ensimmäinen koiranvillapaitaversio oli liian pieni, sillä valitsin käytettäväksi hihan kapeimman kohdan. Toisen version tein hihan leveimmästä osasta ja se onkin Nokille ainakin tällä hetkellä ihan sopiva. Aika napakka kylläkin, mutta ei näytä ukkelia häiritsevän millään tavalla. Paidan päälle pujottaminenkaan ei aiheuta vastalauseita. Hassu mukautuvainen otus, kerta kaikkiaan.

Nokilla on myös pikkuruinen mantteli, joten garderoobista löytyy jo varustetta monenlaiseen. (Miten mä voisin ihan helposti nähdä itseni pieni söpösti puettu chihu kainalossani onnellisena hymyilemässä koiranvaateosastolla?!)







































Koska Kolaltakin lähtee turkki - ja minulla on lomaa - ja inspiraatio iski - niin ompelin villapaidan jämistä Kolallekin villapaidan. Istuvuus ei ole ihan samaa luokkaa Nokin manttelin kanssa, koska jämäpalat olivat vähän erilaisia ja ompelemista oli huomattavasti enemmän. Mutta onpahan ainakin nyt ihan oikeaa villaa oleva vilupaita isoveikallekin.


















ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄh. En vain osaa päästää irti ompelukoneesta ennen kuin paita näyttää juuri siltä miltä pitääkin. Ja onneksi tällä kertaa en luovuttanut. Hihat olivat a) ihan turhat b) ihan väärässä kohtaa. Niks naks hihat pois ja VOILÁ! Sehän on TÄYDELLINEN! Jesh. Mitään ompelukoulutusta saati kaavoja ei ollut. Rohkeasti ompelukoneen ja villapaidan kimppuun vaan ilman ennakkoluuloja! Hyvä minä. Huh.

7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Vau, onpa hienon näköinen, nyt luulisi Nokin pärjäävän vähän kylmemmälläkin ilmalla ja hieno manttelikin on jo hankittuna! :)

Katja kirjoitti...

Noki pääsi komeilemaan työseinälleni villapaidassaan.. Koska se on niiiiiin ssssuloinen!

Katja kirjoitti...

Pakko vielä kommentoida, kun lisäsit Kolankin villapaidan.. Oot kyllä taitava, vaikkakin Kola ei näyttänyt ihan siltä että se olis ollu hyvä juttu, mutta varmaan kun karvat lähtee, niin on kiva viipottaa villapaita päällä.. Kyllä on otto-veli ja otto-äippä kateellisia..

pimpula kirjoitti...

Joo, Kola näyttää synkältä, koska se oli joutunut pistämään paidan päälle ja ottamaan sen pois tuossa kuvanottovaiheessa ehkä 15 kertaa :D :D (Ei meinannut oikein löytyä sitä oikeaa koiranpaitamallia, niin mallinukkekoiran piti sitten testata paitaa vähän väliä..) Tuon kuvan ottamisen jälkeen Kola tallusteli paita päällä nukkumaan, eikä onneksi näyttänyt enää niin murtuneelta. Hihaton paita toimii paljon paremmin eikä kiristä mistään! :)

Taru ja Mörkö kirjoitti...

Hienon näköiset villapaidat pojilla! Kelpaisi tännekin :) Harmi, että meillä ei ole sopivia vanhoja villapaitoja (eikä tod.näk. tarpeellisia käsityötaitojakaan sen enempää).

exVanukas kirjoitti...

Noki on jotain ihan liian suloista... hieno villapaita täydentää vaikutelman! Kolakin on tyylikäs. Ja tosi arvostavalla ilmeellä. ;D

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Hianot paidat pojilla! :) Pitäisköhän munkin yrittää askarrella jotain, kun Nunollekin koittaa kaljuus mahdollisesti jo viikonloppuna... Paitsi mulla ei oo lomaa, eikä hermoja ompelukoneen kanssa. Mutta ehkä...

Rapsutuksia molemmille malleille! Ootko muuten tarjonnut poikia jo esim. Paparazzin (http://www.paparazzi.fi/) listoille? :D