tiistai 17. helmikuuta 2009

valiaikatietoja

Terveiset Roomasta!
Ollaan nahty melkein kaikki mahdollinen - tosin kaikki on nahty melkoisella hopulla, kun aikaa on vain nelja paivaa.
Pantheon, Colosseum, Forum Romanum, circus maximus, varmaan miljoona piazzaa, Fonta di trevi, kymmenia kirkkoja, espanjalaiset portaat, Vatikaanin museot ja seuraavana Vatikaanin kirkko. Taman lisaksi tuhansia patsaita.
Kolaa on tullut pohdittua kovin vahan. En ole terrorisoinut koti-Suomen hoitohenkilokuntaa kuin parin tekstiviestin verran.. Kuulemma en olekaan korvaamaton vaan Kola sailyy hengissa myos ilman minua. Pettymys. ;)
Jos et ole kaynyt Roomassa, suosittelen lampimasti! Sesonkiaikaan kesalla Rooma on varmasti liian kuuma ja liian taynna turisteja, mutta nain sesongin ulkopuolella taalla on todella mukavaa. (Jotain kertoo jo se, etta Vatikaanin museoihin arvioitu odotusaika on matkaoppaissa minimissaan 45 minuuttia jonon kiemurrellessa ympari koko Vatikaanin muurin. No. Me emme odottaneet minuuttiakaan, vaan kavelimme suoraan sisaan. Ei meinattu loytaa koko sisaankayntia, kun missaan ei ollut ketaan jonossa. Turisteja on siis _todella_ vahan.)
Kevat on tullut tanne aivan taysilla ja se iskee kuin sata salamaa tallaiseen kevatihmiseen kuin mina. En tahtoisi palata talviseen Suomeen. Voisitteko jarjestaa sinne vihertavat nurmikot ja kymmenen astetta lamminta ylihuomiseksi? Aurinko on paistanut siniselta taivaalta joka ikinen paiva eika parempaa voisi toivoa.
Valokuvauksen saralla taman reissun teema on ollut - kuinkas muutenkaan kuin - roomalaiset koirat. Perroja en ole nahnyt yhtakaan, mutta sitakin enemman tosi jannan nakoisia sekarotuisia. Ai niin, koirista viela sen verran, etta roomalaiset koirat on puettu toppavaatteisiin, vaikka ulkona on aamusta iltaan reilusti yli 10 astetta! Melkoisen huvittavaa suomalaisen silmin katsottuna, kun itse voisi melkein kuvitella kulkevansa ulkona t-paidassa ja takalaiset koirat on puettu paasta varpaisiin toppavaatteisiin. :D

1 kommentti:

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Hauskaa loppulomaa! :) Se säätilatoivomus ei taida ainakaan mun taidoilla olla järjestettävissä. Tosin voisin mä koittaa sulle puhaltaa mun föönillä meidän pihalle ruohikkoläntin esille. Ellei se fööni kosahda lopullisesti tuolla yli 10 asteen pakkasessa...