tiistai 17. maaliskuuta 2009

uuuups.

Olenpa tullut tokoilleeksi Kolan kanssa niin, etten epähuomiossa ole koskaan oikeastaan opettanut Kolaa istumaan käskystä. Uuups.

Kyllähän se kotona istuu, kun käsken sen ruokakupin kanssa istumaan. Ja istuu se muutenkin kotona, jos käsken sen odottamaan ovelta tulijaa. Ja niin edespäin.

Mutta hupsis. Olen unohtanut käyttää istumiskäskyä oikeastaan kokonaan tokotreeneissä. Hupsis.

Voi huoh, sentään. Olen vahvistanut ja vahvistanut maahan-käskyä ja seiso-käskykin on jotakuinkin hallussa. Mutta istuminen ei kyllä ole. Vähäistäkään määrää. Seuraamisessa perusasento on tooodella vahva, Kola tarjoaa sitä jos ei muutakaan keksi. Eli aina, jos käskyssä on jotain epäselvää. Eli sikäli istuminen asentona on kyllä tuttu. Mutta ei se, että pitäisi istua jossain muualla kuin sivulla perusasennossa.

Joo, tulihan treenattavaa.

ISTU, Kola!

ISTU!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Assin kanssa kyllä käyttettiin sanaa istu ja se osaa sen hyvin kaukokäskyissä ja arkielämässä, kun ollaan paikallaan, mutta kun käskyn yhdisti liikkeeseen, niin kyllä on ollut vaikeaa. Vieläkin pitää itseään nykäistä taaksepäin hiukan, kun trenataan liikkeestä istumista - ja kisat voittajaluokassa ovat kuukauden päästä. Huh! Hyviä istumistreenejä teille.

pimpula kirjoitti...

Joo, samaa pulmaa meillä. Arkielämässä menee kyllä ja "kaukokäskytreeneissäkin". Mutta tokotreeneissä yleisesti olen vahvistanut niin paljon maahanmenoa, että istu-käsky on Kolalle kuin puhuisi hepreaa. Se ei kertakaikkiaan tajua, että saattaisin treeneissä vaatia sitä istumaan. Ja BH-ryhmän vetäjä sanoi samaa, että syystä tai toisesta istuminen liikkeestä on koiralle toooosi vaikeaa. Omituisia otuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Assi ei istunut BH:ssa, mutta onneksi riittää, kun se jää paikalleen. Jotenkin kuvittelisi, että istu olisi helppo nakki, mutta eipä ei.