maanantai 13. huhtikuuta 2009

kynnen tarina jatkuu

Tänään käytiin Nuuksiossa pääsiäisvaelluksella Kolan kanssa. Mukana oli myös Ronja, Remu, Sesse, Nuno, Kuro, Pablo, Moko ja Caba. Kola ihastui kovasti Mokon pyllyyn ja olisi hetkuttanut ja ketkuttanut Mokon selässä lenkin loppua kohden enemmän ja enemmän. Onneksi alkuosa lenkkiä kuitenkin saatiin mennä ihan rauhakseltaan.

Kolan jalka oli paketoitu vanulla, sukkahousulla, laastarilla ja paksulla teipillä vuoratulla tossulla. Tossu olisikin toiminut varmaan hyvänä kosteussuojana - JOS vettä ei olisi pakoitellen ollut polviin asti.. :D Niinpä kotiin saapui läpimärillä jaloilla niin omistaja kuin koirakin.

Oikeastaan ei kovasti edes huolettanut kynnen kestokyky sillä kynsi on vaikuttanut yllättävänkin kestävältä. Ja niinhän siinä kävi, että kynnen parantunut osa kesti myös parituntisen lenkkeilyn litimärässä metsässä. :) Ainoastaan kynnen ulkosyrjässä on n. 1mm*2mm -kokoinen alue, josta vielä vuotaa ajoittain nestettä. Tai ei oikeastaan vuoda, vaan tuo osa kynnestä on vielä paljas ja kostea. Jalka ei enää ole kipeä eikä Kola onnu enää, sillä kynnen maahan koskettava osa on jo kovaa ja suojaavaa.

Onneksi Kola ei ole erityisen aktiivinen hoitamaan kynttä eikä varsinkaan yritä irrottaa siteitä jalastaan. Niinpä tällä hetkellä kynnen suojana on ainoastaan sukkahoususta tehty sukka. Näin jalka pysyy kuivana eikä varpaiden välinen iho ärsyynny. Kynsikin pysyy kuivana.

Ei kommentteja: