sunnuntai 27. syyskuuta 2009

kolmannen päivän aamu

Aamulenkillä tallusteltiin läheisen koulun kentälle. Matkalla Noki töpsytteli suurimman osan ajasta vapaana ja kirmasi jälleen minkä jaloistaan pääsi, että pysyisi isoveljen vauhdissa. Peräänajoilta ei vältytty, kun Kola yllättäen pysähtyi haistelemaan jotain (omasta kävelyvauhdistaan) ja perässä täysillä juosseella pikku-ukolla jarrut eivät toimineetkaan yhtä nopeasti. Mutta kuten jo todettua, pihalla Kolaa ei voisi vähempää kiinnostaa. Ei siis haittaa.

Se, mikä Kolaa lenkilläkin ärsyttää, on naamaa villisti pussaileva kääpiö, joka lopettaa urakkansa vasta hiljaa lausutusta perkeleestä. Mutta siihen se sitten loppuukin kuin seinään. Noki tajuaa välittömästi, että "jaha tää oli taas tässä".

Koulun pihalle päästyämme päästin Kolankin vapaaksi. Hetken ihmettelyn jälkeen ("ootko tosissas ettet rupee heittää mulle keppiä sitähän me täällä aina tehdään") Kola ryhtyi haastamaan Nokia leikkiin. Kolan leikkiinkutsu on kuitenkin niin äänekäs, että Noki katsoi edelleen viisaimmaksi hetken hännänheiluttelutuokion jälkeen perääntyä. Kola pomppi Nokin ympärillä ja käänsi niskojaan leikkiinkutsuasentoon, vispasi häntäänsä ja niiaili. Mutta ei vielä, ei ihan vielä.

Kotiin palasi aamukoomasta herännyt omistaja ja kaksi päiväunille välittömästi retkahtanutta karvaturpaa.

----

Eihän näin helppoa pentua olekaan kuin Noki.
1. Se ei poimi lenkillä maasta mitään suuhunsa. (Paitsi käpyjä on poiminut.)
2. Se ei halua poistua minun tai Kolan (tai ylipäätään laumansa) luota kovin kauas.
3. Se tulee kutsuttaessa häntä heiluen. (Toistaiseksi..)
4. Se ei häiriinny hihnasta. (Ainakaan vielä.)
5. Se antaa Kolan olla rauhassa. (Toistaiseksi..)
6. Se pissaa sisällä vain sanomalehdelle - jota on vain yhdessä paikassa eteisen ovella.
7. Se pussaa tätä pusuvajeista perhettä aina kun nenän tunkee pennun naaman korkeudelle.
8. Se heiluttaa häntäänsä lähes tauotta.

Kiitos Sanna, Raimo ja tietenkin Katja! Tämä pentu sopii perheeseemme kuin nenä päähän.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Päästiimpä mekin (Empun Äja I )näkemään pentu.Oli hauska seurata Kolan suhtautumista Noksuun.Ihan kuin olisi kysynyt meilta "Mitäs mieltä ootte tästä mytystä ?
En itse oikein osaa sanoa "
Vähän on vielä semmonen välttelevä asenne mutta oikein hyvältä vaikutti jos attelisin ,että meidän Nalle olisi Kolan "housuissa".Tulisi tupen rapinat pennulle aiva välittömästi.
Mutta Noki on IHKU kaveri :)