tiistai 16. maaliskuuta 2010

Kola kolme vee ja kakarat

Jotenkin ihan itsenikin yllättäen tulin ostaneeksi uuden objektiivin. Hetken mielijohteena hankittu uutuuteni on Canonin 50mm f1.8. Kiinteä putki tällä kertaa, siis. (JOO JOO JOO HAIRAHDUIN TAAS OSTAMAAN JA RAHAA PALAA! OLEN SYYNTAKEETON. ;)

Lähdettiin Miikan ja Miskan seurassa meren jäälle testailemaan ja tuloksena oli 1500 kuvaa minun kamerassani ja himpun yli 1500 kuvaa Miikan kamerassa.. Kiinteän putken käyttöä täytyy selvästi harjoitella, sillä vielä ei oikein tullut tutuksi se, miltä etäisyydeltä kuvia kannattaa tuolla putkella ottaa.

Koirat nauttivat sydämensä kyllyydestä melkein pari tuntia juosten ja painien, painien ja juosten. Kola sai tuntea nahoissaan myös Miskan hermostumisen. Ensimmäistä kertaa Kola sanoi "VIU", kun Miska nappasi sitä hienotunteisen tehokkaasti nahkasta. :D
Osa kuvista on otettu uudella putkella ja osa "vanhalla" 70-200mm f2.8:lla.

Kolan kolmevuotisposeerauskuva.














10 kommenttia:

Piatta + Nori ja Nasta kirjoitti...

Onnea Kola kolme vee!
Toivoo Kolan synttärikaima Nasta

-mara- kirjoitti...

Kolmenkertainen onnittelu haukahdus Kolalle !
HAU HAU HAU !
Terkkuja Gitleriltäkin !

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Onnea vielä Kolalle!

Mistä Emppu ostit tuon uuden putken ja siis kuinka kaukaa sillä oikein voi ottaa kuvia? Siis lähinnä onks tuo sellainen putki, että pitää tälläytyä suht lähelle kohdetta ettei se olisi vain pieni piste kuvassa?

pimpula kirjoitti...

Pitää tälläytyä aika lähelle. Eli mun arvio näin lyhyen käytön jälkeen on, että kivoja kuvia tulee n. 2-4 metrin päässä koirista. Maisemakuvauksesta en sitten tiedä mitään, joten siitä en osaa sanoa. Luulisin, että toi putki on tarkoitettu lähinnä ihmisten, eläinten jne muotokuvaukseen. Tämä siis ihan vaan arvaus. :D Täytyy tutustua objektiiviin vielä lisää viikonloppuna. Ostin Rajalasta hintaan 89e.

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

^ No eipä ollut paha hinta. Täytynee mennä itsekin kamerakauppaan... Paitsi vaan, että tahtois sellaisenkin putken, kun se sun tätä edellinen ostos ja sehän oli kalliimpi.

Anna kirjoitti...

Onnea Kolamiehelle! :)
Mahtavia kuvia jälleen kerran!

Ja mitäs me putkiaddiktit ;)
Toi 50mm ei ihan lähikuvaukseen sovi (lähin tarkennuspiste on 0.45), vaan sellaisiin puolivartalokuviin tai niinkun Emppu sanoi, parin metrin päähän. Jonkinsortin maisemakuvia sillä saa, en nyt sitten ihan tiedä sitten millaisia, kun en oo mäkään vielä siihen kokeillu.

ja tarkistin muuten hinnan, palannut siihen 109€ (norm. 139€) - kannatti siis olla nopea!

p.s. fanityttö Neva lähettää mielistely-fanitus -pusuja!

Sanna ja tytöt kirjoitti...

Ööh, koitan kaivella muistilokeroitani. Entisillä järkkärin objektiiveillan se meni niin, että mitä pienempi luku, sen laajempi kuvakulma. Eli sitä laajemman tarkkuusalueen saat kuvaan, tietty aukko vaikuttaa myös. Muotokuvaukseen taas suositellaan isomman luvun objektiiveja, joissa tarkennusalue on paljon pienempi ja tausta jää epätarkaksi, mitä muotokuvassa toki halutaankin.

Koitan hakea sitä, että minusta tuo objektiivi ei ole kovin hyvä muotokuvaukseen (itsellä on suunnilleen samanlainen Nikonin) vaan nimenomaan tilannekuvaukseen, jossa haluaa laajan alueen tarkaksi.

Kaikkein eniten sitä kai säästäisi, kun jaksaisi miettiä tarkkaan minkälaisille objektiiveille on OIKEASTI tarvetta... mutta mä oon ainakin ihan onnettoman laiska perehtymään asiaan...

Nimimerkillä edelleen ihailen viitseliäisyyttänne käsisäätöjen suhteen :)

pimpula kirjoitti...

Sanna, esimerkiksi toi ravistavan Missen kuva on otettu sillä uudella objektiivilla. Eli aukkoa suurentamalla saa syväterävyyttä pois ja kun tässä uudessa saa aukon suurimmillaan f1.8:ksi, niin sillä saa blurrattua taustan. TosiKuvaajat kutsuu tota blurrausta näköjään bokehiksi. Kaikkea sitä netistä oppii. :D

Ja netti näyttäisi kovasti kertovan, että kiinteä 50mm:n valovoimainen putki sopii hyvin muotokuvaukseen. Mutta niinpä taitaa sopia moni muukin putki.
Näköjään Sonyn vastaavaa objektiivia Rajala myy nimellä muotokuvaobjektiivi.

Kylläpä meni googlettamiseksi heti nyt jo, vaikka vasta viikonloppuna piti paremmin tutustua tohon uuteen masiinaan. :D

Anna kirjoitti...

Sanna ymmärtää silti paljon enemmän objektiivien sielunelämästä ja teoriasta, vaikka käsisäätöjä vähän kammoaakin :) kiitos selvennyksestä! (ja sit aasinsilta aiheeseen koirat/kasvatus, miksei kasvatuksessa osata jakaa tällälailla kaikille tietoja ja oivalluksia (tai ainakaan samassa mittakaavassa..)! Koulutuksen puolella tilanne onkin sit vähän parempi)

mulla on vieläkin kesken kaikki.. Sen sijaan tätä tausta epätarkkuutta tarkoittava sana bokeh, on jäänyt mieleen, ja sillä tekee käytännössä..?
Pitäis taas kunnolla leikkiä noiden säätöjen kanssa ja kattoa mitä saa irti, tai sitten kaivaa joku järkiopus netistä tai katsoa, mitä omasta hyllystä löytyy (jos löytyy). :)
Asiallinen synttäriketju menikin sitten valokuvauspuolelle..
Öh. olen hiljaa.

Sanna ja tytöt kirjoitti...

Mä mikään tosikuvaaja koskaan ollutkaan, kun kaikki hienot termit on aivan hepreaa XD

Kiitti vaan Anna luottamuksesta, mutta ei sitä tietämystä kyllä juurikaan tässäkään osoitteessa ole ;)

Eikö sulla Emppu sit käy niin, että kun laitat aukon isoimmalle blurraustarkoituksessa niin valotusaikaa ei saa tarpeeksi lyhyelle, vaan kuvat ylivalottuu?

Mulle käy ainakin näin valoisana kevätpäivänä, juuri pari viikkoa sitten testailin. Ei siis auttanut ku säätää myös aukkoa pienemmäksi lyhyen valotusajan lisäksi.

Noi ei muuten mene samalla lailla perinteisissä ja digijärkkäreissä nuo objektiivien mm-luvut, voisiko se selittää tätä sopivuusjuttua? Siis, jos digijärkkärissä 50mm vastaakin perinteisessä suurempaa lukua?

nimimerkillä ei edes jaksa kahlata valokuvauspalstoja...