perjantai 29. tammikuuta 2010

noutoa taas

Tässä vaiheessa me nyt olemme. Mielipiteet etenemisen suhteen ovat tervetulleita. Myös korjaus- ja muutosehdotuksia otetaan vastaan. ;)

4 kommenttia:

Partasen emäntä kirjoitti...

Noutohan näyttää hyvältä! :) Hyvä Emppu ja Kola! *aplodeeraa*

Pienenä huomiona: Nyt kun Kola on selvästi hoksannut asian ytimen, voi olla hyvä alkaa aika nopeasti vaatia siltä, että jättää tuon päänkeikuttelun pois. Se yltyy helposti viskomiseksi tai pureskeluksi. Tai ainakin minulle se näyttää olevan merkki kuitenkin pienestä paineistumisesta.

Kun siis nyt olette mainiossa vauhdissa ja kummallakin on itsevarmuus kohdallaan, mene saman tien loppuun asti eli tasaiseen pitoon. :)

pimpula kirjoitti...

Joo, ajattelinkin sen olevan seuraava askel. Ja tämä onnistunee niin, että naksautan vasta, kun Kola pitää päätään paikallaan? :) Kola toimii tuossa mun kokemuksen mukaan ihan samoin kuin aina naksutellessa. Se on aika kierroksilla, kitisee ja tekee hirveästi mitä tahansa, että saisi naksun palkaksi. Ja kun se ei tuossa istuessaan kapula suussa muuta voi tehdä, se keikuttelee päätään. En tiedä, onko se paineistumista vai ei, mutta ainakaan se ei näyttäisi paineistuvan yhtään sen enempää kuin tavallisestikaan naksutellessa.

Hyvä siitä keikuttelusta on kuitenkin päästä eroon, kun se on turhaa sähläystä.

Mitä tasainen pito tarkoittaa? Sitä, että ei mälvää vai sitä, että pitää keskeltä kapulaa kiinni vai sitä että puristaa tasaisesti kapulaa vai kaikkia näitä?

Partasen emäntä kirjoitti...

Vanu oivalsi tasaisen pidon, kun aloin palkata vain niistä kerroista, kun se piti tasaisesti. Aluksi palkitsin muutaman kerran ENNEN kuin se ehti alkaa pureskella, ja sitten keskeytin suorituksen heti, jos pureskelu alkoi. Eli jos pureskeli, jäi vain ilman palkkaa. Aika pian sillä alkoi raksuttaa, että jotain pitäisi muuttaa. Tarjosi tasaista pitoa -> superpalkka. Lamppu syttyi. ;)

Tasainen pito (miten minä sen ymmärrän) tarkoittaa sitä, että esine on tasapainoisesti koiran suussa - jotta sen ei tarvitse siirrellä sitä -, puruote on tarpeeksi voimakas, eikä koira mälvää tai narskuttele tai visko päätään.

Leveäpäisissä noutokapuloissa (tai naruleluissa) on se hyvä puoli, että päädyt ohjaavat ottamaan keskeltä kiinni, jolloin koiran ei tartte korjata otetta enää suussa. Kannattaa tarkistaa myös, että koira osaa ottaa esineen siihen kulmahampaiden taakse, ei poskihampaiden väliin suun takaosaan. Sekin auttoi meillä pureskeluun.

Partasen emäntä kirjoitti...

Lisäys vielä: Ole tuossa vaiheessa tarkkana, että onnistumisia tulee edelleen ENEMMÄN kuin korjattavia suorituksia! Eli aina väliin palkkio niin lyhyestä pidosta, ettei se ehdi alkaa pureskella. Tai jos se lopettaa välittömästi pureskelun ja pitää hetken tasaisesti. Mutta älä kasvata vaatimustasoa liikaa. Ja voi olla parempi tehdä tuo ensin pelkällä pidolla, siis ilman sitä itse noutoliikettä.

Ja pidä treenien sävy yhtä positiivisena ja rentona kuin aiemminkin. :)