sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

piksu ja pomppu naksahtelee

Tuore juuri paistettu maksa saa ihmeitä aikaan. Isompi karvaturpa vollotti kuin mikäkin jo paistovaiheessa. Pienempi karvaturpa innostui vasta, kun kaivoin naksuttimen esiin ja ryhdyin tallustelemaan makuuhuoneen ovelle.

Piksu kylläkin jo tietää, että se on aina Pomppu, joka pääsee ensin naksuttelemaan. Niin tälläkin kertaa, joten Piksu jäi kiltisti oven taakse odottamaan. Pomppu kiihtyy kuin rakettimoottori, kun yhdistetään naksutin ja tuoreet tuoksuvaiset namit.

Laitoin frisbeen lattialle tarkoituksena opettaa pojat seisomaan etutassut lätyn päällä. Kotiagilityvalmistelutreeniä, nääs! Kola Pomppunen on oppinut, että naksuttimen ja namien esille kantaminen tarkoittaa seuraavaa: tarjoa jotain, ihan mitä tahansa! Ja: jos huoneeseen on tuotu joku sinne kuulumaton esine, kannattaa tarjota sen esineen katsomista/koskemista/raapimista/poimimista. Niin tälläkin kertaa. Pomppu äänteli kuin keväinen lemmentuskissaan kurnuttava sammakko. "Kuurrrrr! Viu vau.. Kurrrrr!" Silmät suihkivat ja Pomppu syöksähteli frisbeen kimppuun. Kun en naksuttanutkaan lätyn raapimisesta, Pomppu alkoi työstää lätyn suuhun nappaamista. Siitäkään ei naksutettu. Kurnutus jatkui ja silmät pyörivät päässä. :D Lopulta sain ukkelin ihan nanosekunniksi pitämään tassunsa paikoillaan lätyn päällä. Ja niinhän siinä kävi, että kahden arviolta viiden minuutin treenin jälkeen Kola osaa mennä seisomaan frisbeen päällä.

Piksu Paksusen kanssa on naksuteltu paljon vähemmän. Siitä huolimatta Piksu kiihtyi Kolan tapaan kovasti naksuttimen esille tuomisesta. Piksu on harjoitellut kosketusalustan kanssa puuhaamista, joten frisbee sai välittömästi läpsyn tassusta. naks. Ja uudestaan. naks.

Ja hyvin pian oltiin siinä, että Piksu oli kovin kierroksilla ja ryhtyi raapimaan kuin sekopää frisbeetä. Sain lopulta kuitenkin pari onnistunutta raapimatonta naksausta ja päätin antaa Piksun aivoille mietintätauon.

Hetkisen kuluttua Piksu pääsi taas puuhaamaan. Välillä tämä älyn jättiläinen tuijotteli minua kuin mikäkin tyhjäpää eikä tuntunut tajuavan yhtään, mistä on kyse. Mutta suurimman osan aikaa Piksu tepsutteli läpsyttämään tassunsa frisbeen päälle.

Pojista kyllä huomaa hyvin sen eron, miten toimii naksuttelua tehnyt koira verrattuna koiraan, jolle on naksuteltu vielä suhteellisen vähän. Kola tarjoaa tauotta ihan mitä tahansa ja kiertelee siellä täällä, katselee ympärilleen ja liikehtii. Noki puolestaan välillä jähmettyy, kun ei ihan heti keksi, mistä naksun voisi saada. Mutta joka tapauksessa Noki kuitenkin tarjoaa toimintaa ilman avustusta niin paljon, että pääsen naksuttelemaan, joten eiköhän siitäkin ihan hyvä naksutemppuotus saada! (Ja ainakin kosketusalusta on Piksulla enemmän kuin hallussa..;)

Jospa opettaisi Nokin seuraavaksi vaikka koskettamaan nenääni. Se on Kolan yksi lempinaksutempuista.

----------------------

Ai niin, tarkoitukseni siis on opettaa pojat seisomaan etutassut frisbeen päällä ja kiertämään frisbee takatassuja liikuttelemalla. Sen pitäisi lisätä takaosan hallintaa. Näin ovat viisaammat kertoneet!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

tuo esineen päällä pyöriminen kannattaa tehdä esim. laatikon päällä tms. korotetulla alustalla. etutassut pysy paremmin oikeassa paikassa kun niitä ei halua pudottaa lattialle :)