maanantai 1. helmikuuta 2010

nouda!

Jätän nyt sen "oikean" noudon tekemisen kokonaan siihen asti kunnes Kolalla on hallussa se noudon loppuasento. Eli en tee suoritusta alusta loppuun perusasento->heitto->nouto->palautus. Edetään tässä nyt samalla tavalla kuin perusasennon opettamisessa. Opetan asennon oikeaksi ja tarkaksi ja vasta sitten otan muita juttuja mukaan.

Tosin sitä ryhdyin kyllä tänään rallytokon sivutuotteena treenaamaan, että Kola pitää perusasennossa kapulaa suussaan ja sitten seurautan sitä. Kola ei heiluttele päätään liikkeessä ja otekin on tasainen. Kola on pystynyt tosi hienosti vaikeuttamaan kapulan kanssa tehtäviä juttuja. Kyllä nyt kelpaa Heidille torstaina esitellä meidän edistymistä. (Tulee varmaan niin hirveät suorituspaineet, että paineistan Kolan kieltäytymään koko noudosta.;)

Kola pitää kapulaa hyvin kulmureiden takana ja ainakin tänään pään heiluttelu oli paljon vähäisempää kuin esimerkiksi vielä eilen. Eilen tein sellaista treeniä, että estin kädellä Kolaa nostamasta päätä heilutteluun. Ehkä tämä auttoi?

Yhtä virhettä minä toistan kerrasta toiseen, enkä meinaa millään muistaa välttää virhettä. Nimittäin kun annan Kolalle kapulan suuhun edessäni ja pyydän sen sitten sivulle, käytän käskyä "sivulle". Ja eihän se voi olla loogista. Kyse on noudosta, joten on aivan ala-arvoisen älytöntä pyytää Kola perusasentoon käskyllä "sivulle", koska ei sitä voi sitten enää kokonaisen noudon yhteydessä käyttää. Niinpä täytyy opetella jättämään tuo käsky pois ja pelkästään käsiavulla ja "nouda" -käskyllä ohjata Kola oikealle paikalle.

Ei kommentteja: