sunnuntai 28. helmikuuta 2010

rally-tokouran korkkaus

Yllä videota Kolan ja allekirjoittaneen suorituksesta. Kuvaamisesta kiitos Annalle. :) Mukana myös kommenttiraita made by Katja, Anna ja Annina. :D

Käytiin avaamassa rally-tokoura Kolan kanssa tänään Espoon Juvanmalmilla. Mukana kisaamassa ja seuraa pitämässä olivat ihmiset Anna, Annina, Katja ja Johanna ja koirat Nero, Joku, Kauko, Ronja ja Minni.

Voittajaksi alo-luokassa selvisi upeasti Johanna ja Minni -kaksikko. Toiseksi omasta epäuskoisuudestaan huolimatta Katja ja Ronja. :D Myös kaikki muut koirakot saivat kisasta yli 80 pistettä jokainen. Niinpä alo-luokkaa dominoi aika vahvasti yksi ainoa rotu. ;)

Kola oli ensin ihan innostunut tekemään kanssani, mutta odottelu koitui jälleen kerran kohtaloksi. En kerta kaikkiaan osaa hoitaa pakollista pitkää odottelua oikein. En tiedä, mitä Kolan kanssa pitäisi tehdä, että se keräisi kierroksia sopivasti radalle. Ehkä se olisi pitänyt viedä autoon odottamaan. Nyt se oli seurassani koko odotusajan ja aluksi näyttikin siltä, että hyvähän tästä tulee. Kola teki innolla. Sitten aika kului ja sitä vähäisemmäksi kävi Kolan innostus. Lopulta raahasin kehään mukanani kiviriipalta tuntuvan karvapalleron, joka kyllä tavallaan teki melkein kaiken mitä pitkin, mutta omaa tokosilmääni ei pätkääkään miellyttänyt liian löyhä seuraaminen, liian vinot istumiset ja jossain kohtaa nenä maassa raahustanut mörökölli. Lisäksi tein itse virheen, josta koko suorituksemme olisi voinut hylätä. Kuljimme Kolan kanssa möhläykseni vuoksi väärältä puolelta kylttiä ja sen pitäisi olla hylkäävä virhe automaattisesti. Joko tuomarilla oli näköhermossa joku vika tai sitten hellämielisyys sai jättämään asian huomiotta.

Suoraan sanottuna olisin halunnut melkein mieluummin sen hylsyn, koska sehän me oltaisiin ansaittu. Siksi en oikein rehellisesti osaa iloita tuloksestamme, vaikka videolta jälkikäteen katsottuna se ei näyttänytkään niin kauhealta, miltä luulin sen näyttävän.

Onnittelut tästä omasta olostani huolimatta ihan jokaiselle perrokoirakolle! Kaikki saivat hyväksytyn tuloksen ja aamupäivä sujui seurassanne erittäin leppoisasti. :) Ehkä ensi viikolla saadaan jo tuloslistat nettiin ja pääsemme ihastelemaan perrojen ylivoimaa ihan virallisestikin. ;)

5 kommenttia:

Partasen emäntä kirjoitti...

Videoa näkyville? :)

Mikä tuossa kisatilanteessa on Kolan näkökulmasta erilaista treeneihin verrattuna? Siis omistajan mahdollinen jännitys poislukien. ;) Ainakin tokotreeneissähän se yleensä odottaa laidalla kunnes tulee oma vuoro, eikös? Miten teet agilityssä?

Pystyisitkö toimimaan kisoissa samalla tavalla, jos kerran Kolan paras vire tuntuu osuvan lämmittelyvaiheeseen (ja sitten se ehtii lässähtää ennen varsinaista suoritusta)?

Anna kirjoitti...

Videon alun nenä-äänistä vastasi Anna. Annina taisi puolivälin tienoilla liittyä kälätykseen.

Huh, mä en muistanutkaan, että siellä joku rääkäs tossa tokavikalla kyltillä, hyvin lähdit rauhallisesti jatkaan :)
Olikse se saku, vai - eikun Kauko ja Aatu?

pimpula kirjoitti...

Aatu kuulemma huudahti Kaukolle. Tai näin muistelisin. Olin ehkä kymmenesosasekunnin ajan täysin varma, että :"Se oli siinä. En saa Kolaa millään enää takaisin hallintaan, jos se nyt kokee tarpeelliseksi ryhtyä puolustautumaan." Mutta ei se onneksi tulkinnut tilannetta niin.

pimpula kirjoitti...

Tai Kauko Aatulle. En muista kumminpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Kauko Aatulle. Hyvinhän teillä näytti menevän. Ja onnea kisamenestyksestä kaikille, upea perrokorkkaus rallyssä =)

Eveliina ja Aatu