sunnuntai 9. toukokuuta 2010

argh.

Pienennetty kortisoniannos sai kutinan palaamaan. Noki raapi kaulaansa punaisen alueen ja viime yö meni taas tötterö päässä..

Voi ärsytyksen määrää jälleen. Tulosten saamisen jälkeen on pakko kokeilla jotain uutta, jos patologin lausunto ei kerro mitään ratkaisevaa. Raakaruokinta? Eliminaatiodieetti?

8 kommenttia:

Erjuska kirjoitti...

Voi kurjuus tuota koirasi kutinaongelmaa. Tulee mieleen oman 12-vuotiaan bullmastiffini alkuvuodet. Tassunvälit olivat jatkuvasti auki, korvat tulehtuneet ja iho kutisi. Allergiatestaukset kertoivat karua tarinaa: siitepölyallergia, sekä lisäksi vehnä ei sovi koiralleni lainkaan.Sitä valitettavasti lisätään useimpiin koiranruokiin. Koirani ruokavalio koostuu perunasta, kanasta ja raejuustosta... lisänä ruokaöljy... ja hyvin on mennyt. Viime viikkoina olin ymmälläni kun koiran allergiaoireet palailivat monen vuoden jälkeen... syynä oli koiran nivelien hoitoon määrätyt Artroflex-tabletit. Valmistusaineena oli käytetty oluthiivaa ja se aiheutti allergiaoireet.

Toivottavasti koirasi kutinaongelmaan löytyy pian joku syy.

Minna kirjoitti...

Meillä eliminaatiodieetti oli tuomittu jo alusta lähtien, sapuska oli peura-perunaa. Allergiatesteissä nimittäin paljastui, että peruna on yksi ruoka-aineista, joille Totti on allerginen. Sika, nauta, vehnä, peruna, kaura, herne ja tomaatti taisivat olla listalla eniten hankaluuksia tuottavia. Jos papana muuten vaikutti hyvältä, löytyi listasta kuitenkin joku herne tai tomaatti. Tai voikukka, jolle myös koira on allerginen. Me olemme syöttäneet tuolle törkeänhintaista Ziwipeakia ja hyvin maistuu. Jotenkin emme ole vieläkään valmiita barfaukseen.

pimpula kirjoitti...

Minä syöttäisin ihan mielelläni Nokille (ja miksei Kolallekin) raakaruokaa, joten siinä ei ole pulmaa. On vain vähän kuin seisoisi kaulaa myöten suossa eikä oikein tiedä, että mitä osaa tässä lähtisi ensimmäisenä liikuttelemaan, että päästäisiin edes jotenkin etenemään..

Partasen emäntä kirjoitti...

Sympatiat, ei ole kivaa. :( Toivottavasti ne tulokset tulevat pian!

Jos eliminaatioon lähdet, niin - kokemus puhuu - koeta malttaa tehdä se todella perusteellisesti ja hitaasti edeten. Koira pärjää pidemmänkin aikaa vaillinaisella ruokavaliolla, joten kannattaa aloittaa HYVIN yksinkertaisesta!

Tulokset eivät välttämättä näy hetkessä, ja sitten toisaalta tilanne saattaa parantua hetkellisesti jostain mutta pahentuakin taas uudestaan liian nopeista muutoksista. Mutta hiljaa hyvä tulee!

Ja tuo on tosiaan ärsyttävää, että niitä kiellettyjä aineita löytyy IHAN joka paikasta! :/

Mutta toivotaan nyt vielä, että syy Nokin oireiluun olisi jokin muu eikä mihinkään eliminaatioihin tarvitsisi ryhtyä! Otettiinkos siltä siis myös allergiatestit koepalojen lisäksi?

pimpula kirjoitti...

Ei otettu allergiatestejä. Enkä oikein tiedä, miten paljon niihin voi luottaa..

Minna kirjoitti...

Ai niin, hiilarilähteestä Vesikoirafoorumilla. Totin ruoassa tällä hetkellä ei ole suurempaa hiilarilähdettä. Ziwissä on vain inuliinia ja persiljaa. Miten jokut Murre-mixit?

Partasen emäntä kirjoitti...

Pölyjen, varastopunkin jne. osalta allergiatestit ovat ymmärtääkseni luotettavia. Ruokien suhteen eliminaatiodieetti taitaa toimia paremmin, vaikka arvailuahan se pitkälti on.

Anonyymi kirjoitti...

Allergiatesti on luotettavia nimenomaan pölyjen, varastopunkin yms. osalta, ruoka-aineet pitää kokeilla eliminaatiodieetillä. Siihen hyvänä vinkkinä on pitää ruokapäiväkirjaa koiralle, johon aina välillä myös kirjailee ylös koiran oireita. Näin voi hyvin tarkistella jälkikäteen asioita. Hiljaa hyvä tulee tässä asiassa =)Toivotaan, että Nokin oireille löytyy selitys eikä se ole mitään vakavaa.

Eveliina ja Aatu