keskiviikko 5. elokuuta 2009

sienestyksen kotiläksyharjoituksia, osa 4

Lisäsin toisen purkin merkkausharjoitukseen. Ja sehän vaikeutti hommaa välittömästi.

Kola osaa jo merkitsemisen. Se menee purkilla välillä vähän hitaammin, välillä nopeammin maahan. Joka tapauksessa se menee maahan ilman minkäänlaista apua Mutta kun pistin kaksi purkkia, oli etenkin aluksi oikeastaan ihan sama, kumman purkin Kola löysi. Se meni kummallakin maahan.. :D

positiivista: Kola on yhdistänyt löytämisen ja maahan menon.
negatiivista: Kola on hypännyt sienen hajun yli tässä ketjussa.

En tietenkään vahvistanut tai kehunut väärää merkkaamista. Sen sijaan ohjasin Kolan uudelleen etsimään. Sellainen maku harjoituksesta jäi, että Kola kuitenkin harjoituksen loppua kohden osasi jo melko hyvin jättää tyhjän purkin merkitsemättä, vaikka olisi löytänyt sen ensin ja valitsi merkattavaksi paljon useammin oikean purkin.

Kahden purkin kanssa tarvitsisi jo lisää käsiä. Mutta eiköhän tämä tästä. Ainakin Kola on tällä viikolla ollut mukavan innokkaana harjoituksissa, joten ainakaan piskiltä ei ole mennyt maku touhuun, vaikka treenit vaikeutuvat. :)

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Käytätkö jotain varustetta (huivi, joku panta vain tässä käytössä tms), niin että Kola tietää olevansa etsimässä suppista? Totti ainakin käyttäytyy metsässä ihan eri lailla hakuliivit päällä kuin ilman - eli se tarvitsee selvän merkin siitä, milloin ollaan töissä eikä vain pitämässä hauskaa.

pimpula kirjoitti...

no.. Mun on pitänyt opettaa Kolalle, että valjaat tarkoittaa työn tekoa, mutta unohdan aina koko asian, kun lähdetään treenaamaan. :|