tiistai 25. elokuuta 2009

sienestystä metsässä

Suunnattiin eilisen sienikurssin innoittamana tänään metsään harjoittelemaan. Eilen ei sienikurssilla homma sujunut metsässä alkuunkaan niin hyvin kuin se viime kerralla sujui kuivattujen sienten kera. Vaan eipä huolta! Ilmeisesti Kola ei ollut oikein tajunnut, että tuoreen sienen hajua voi etsiä metsässä (ja että se tarkoittaa ekstratarkkuutta sienen miedosta hajusta johtuen).

Vein Kolan paikkaan, jonka ensin varmistin alueeksi, josta Kola voi onnistuneesti etsiä suppiksia. Siellä oli muutamia pieniä sienenpoikasia. Ihan läheltä ohjasin Kolan etsimään. Kola tallusteli sienten yli eikä oikein näyttänyt tajuavan, että mitä ihmettä. Se kyllä nuuski kovasti ja näytti ihan etsivänkin jotain, mutta lopulta osoittautui, että etsinnässä oli keppi. >:| Kielsin ottamasta keppiä ja tätä kieltoa Kola hyvin uskookin. Lähetin uudestaan hommiin. Kola meni kuin menikin sienten luo ja laski päänsä alas. Oli toiminta sattumaa tai ei, naksautin ja ryhdyin tarjoamaan namia sienten päältä. Kola meni maahan namin huomatessaan. Jei, pienoinen edistysaskel. Se ei tähän mennessä ole metsässä merkannut mitään. (Eikä sitä vielä ole oikeastaan harjoiteltukaan metsässä.)

Lähetin Kolan uudelleen samoille sienille ja se menikin oikeaan paikkaan. Ei kuitenkaan merkannut. Palkitsin naksulla sienten nuuskimisesta. Siirryttiin pois sieniltä ja lähdin etsimään seuraavaa varmaa sienipaikkaa. Kola tuuletti itseään ympäri metsiä sillä aikaa. Lopulta löysin toisenkin sienipaikan ja kutsuin Kolan taas töihin. Lähetin Kolan suppiksille. Se lähti tallustelemaan ja hittovie. Se meni suppisten luo ja kävi maahan! Ei yrittänyt syödä sieniä. Ei kaivanut niitä etutassuilla. Ei mitään sellaista. Se vaan rötkähti maahan. Osa sienistä kylläkin jäi etutassujen alle muhjuuntumaan, mutta mitäpä tuosta! Ensimmäinen ihan oikea oikeassa metsässä suoritettu sienilöytö on nyt tehty!

Jäi sellainen vaikutelma, että ensimmäisellä sienipaikalla Kola ei tajunnut, että tässäkin metsässä voidaan suppistella. Ja kun se oli saanut palkan avustamastani löydöstä, asiat loksahtivat kohdilleen sen aivoissa. Täytyy käydä poimimassa tuoreita suppiksia, ripotella niitä metsään ja viedä Kola etsimään ne.

Tästä on hyvä jatkaa!

1 kommentti:

Taru ja Mörkö kirjoitti...

Hehe.. vai ei emännälle kelvannut löydöksi hieno keppi? Ihme juttu ;D