lauantai 15. elokuuta 2009

ticotico tokotoko

Oulunkylän kentän tokoilut menivät kaksijakoisesti.

Hyvin: saatiin se, mitä tavoiteltiin.
Huonosti: saatiin se, mitä pelättiin.

Joo-o. Eli se, mitä pelkäsin ja jännitin, saatiin kokea. Kola murisi luoksepäästävyydessä tuomarille. Se antoi kyllä koskea eikä sen suuremmin kai väistänytkään tuomaria, mutta hitaasti lähestynyt ja päälle kumartuva isokokoinen naisihminen oli Kolalle siinä tilanteessa liikaa. Saatiin kuitenkin jatkaa suoritusta, sillä Kola ei käyttäytynyt muuten lainkaan aggressiivisesti. Kuhan piti hiljaista jyrinää.

Pahuksen rakki.

Muutoin suorituksesta tuli seuraavanlaisia arvosanoja:

luoksepäästävyys: 0
Perhana. Tämä oikeasti ärsyttää. >:|

paikalla makaaminen 9
"Meni liian hitaasti maahan. Muuten tosi rauhallinen suoritus."

seuraaminen kytkettynä: 8,5
"Sun koiras on tosi tyyni. Pientä epätarkuutta. Hyvä suoritus." Tai jotain tähän suuntaan.

seuraaminen taluttimetta: 8,5
"Joo, on se tosi tyyni. Hyvä suoritus." Ilmeisesti viimeisen pysähdyksen perusasennon hidastelu rokotti pisteitä. (Tuomari ei varmaankaan kuullut, kun suhisin Kolalle s-ääntä, joka on sivulle-käsky lyhennetyssä muodossaan... Minä paha ja alhainen olento, huijasin kokeessa :| )

maahan meno seuraamisen yhteydessä: 9,5
"Jäi vähän vinoksi. Muuten hyvä."

luoksetulo: 9
"Tosi hyvällä vauhdilla tuli! Olisi saanut tulla perusasentoon reippaammin." (Kola meni minusta vähän ohi, mutta palasi vauhdin pysäytettyään luokseni. Tuuli räpsäytti kehänauhaa juuri väärällä hetkellä, joten Kola unohti istua. Videosta näkee, että annoin Kolalle kropalla käskyn istua. Ihme, että saatiin yhdeksikkö. )

seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
"Päivän paras suoritus tähän mennessä!" Jee.

estehyppy: 8
"Hyvin suoritettu hyppy. Ei olisi tarvinnut nuuskia estettä hypyn jälkeen. Ennakoi istumiskäskyä hypyn jälkeen."

kokonaisvaikutus: 9
"Teidän työskentely näyttää tyyneltä."

JOO SE ON TYYNI, perhana. En oikein tiedä, että rokotettiinko siitä seuraamisissa, vai mistä seuraamisen pisteet menivät. Kola seurasi omiin kriteereihini verrattuna oikein mainiosti.

Minua ei jännittänyt sitten lopulta oikeastaan yhtään. Jutskailtiin koko aamupäivä Roosa-perron omistajan, Leevi-pienimünsterinseisojan omistajan ja Mörkö-portugeesin omistajan kanssa. Kola oli hyvässä vireessä ja se oli seuranani koko päivän. En vienyt sitä autoon lataamaan kierroksia tai tehnyt mitään ihmeellistä. Kolalta jäi rauhallisuudestani johtuen aivan selvästi pahimmat adrenaliinihöyryt haistamatta, joten mitään ongelmia ei ollut saada piskiä sivulle. Kuplaansa se ei vajonnut koko päivänä eikä näyttänyt missään vaiheessa pätkääkään paineistuneelta.

Tuomarilinja oli TODELLA tiukka. Kymppejä ei etenkään seuraamisen yhteydessä tainnut saada juuri kukaan. Myös ysejä jaettiin huomattavan pieni määrä.

5 kommenttia:

Taru ja Mörkö kirjoitti...

Onnittelut vielä tätäkin kautta, tosi hieno suoritus! Onnistuin sittenkin saamaan teidät kuvaan ainakin suurimmaksi osaksi aikaa. Harmi vaan, että ne mun edessä istuneet tytöt sai just kuvauksen aikana puheripulin.. ;)

pimpula kirjoitti...

Ei haittaa puheripulit mitään, kun tosta videosta oikeesti näkee tosi hyvin ainakin jotkut jutut, mistä pisteitä meni. Kiitos avusta! :)

Katja kirjoitti...

Hieno suoritus! Hyvä että sait Tarun kuvaamaan, sehän se on itselle kaikista paras tapa saada selville mitä missäkin tilanteessa tapahtuu, mulla ainakin kävisi niin etten edes muistaisi mitä kentällä säheltäisin.. :) Hyvä te!

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Onnea, onnea! :) Harmillinen toi luoksepäästävyys, mutta hyvä, että jatkaa saitte. Ylemmissä luokissahan sitä et testata sit enää... Harjoitellaan jatkossa Kolan päälle kumartumista toppavaatteissa.;)

Vanukas kirjoitti...

Voi Kola, minkä menit tekemään! Ja niin hienosti kun se on edistynyt luoksepäästävyydessä. :/ Eikun treeneihin friikkishow käyntiin, otetaan luoksepäästävyyksiin kaikki kummallisuudet mitä vain keksitään! ;)

Ei tuo seuraaminen ihan parasta Kolaa ollut, mutta kyllä koirasta huomasi ettet sinä jännittänyt nyt niin paljon! :) Ihan mallikelpoista, olen nähnyt saatavan ALO:ssa ysiä huonommallakin. Taisi tosiaan olla tiukka linja tuomarilla.

Se kiinnitti vähän huomiota, että Kola on usein myöhässä käännöksissä. Se voi rokottaa pisteitä, joten kannattaa harjoitella käännöksiä erikseen. Iso, hitaahkosti reagoiva koira on helposti myöhässä, joten kääntymisen tekniikkaa kannattaa harjoitella paljon erikseen. Napakoista käännöksistä heltiää aina irtopisteitä. ;)

Isot aplodit debyytistä! :) Kisakynnys ylitetty, siitä vain suunta ylöspäin! Kyllä te osaatte.