lauantai 24. huhtikuuta 2010

KIERRÄ!

Ollaan Piksun kanssa harjoiteltu takaa kiertämistä nyt pari viikkoa hieman aktiivisemmin. Ja hyvinhän se jo sujuu. :) Piksu on selvästi ymmärtänyt, mitä "Kierrä!" -käsky tarkoittaa ja osaa soveltaa sitä erilaisiin kohteisiin erilaisissa paikoissa.

Tänään tehtiin ensin ihan tavallista puun kiertämistä. Sen jälkeen aloin kierrättää kahden puun ympärillä kahdeksikkoa ja vaihdoin ohjaavaa kättä välissä. Sekin sujui tosi hienosti ottaen huomioon, ettei olla käden vaihtoa tuossa yhteydessä vielä harjoiteltu kertaakaan! Toiseen suuntaan käden vaihto oli jostain syystä Piksulle (tai minulle... huoh.. ;) hankalampaa, mutta saatiin sekin sitten kyllä kertaalleen onnistumaan. JA minä tajusin lopettaa siihen onnistumiseen treenaamisen! Hyvä minä.

Testasin myös sitä, miten Noki suhtautuu siihen, että käsken sen kiertää hirmu paksun koivun, jonka kiertämisessä todellakin joutuu kiertämään eikä vain pelkästään tekemään 180 asteen käännöstä. Noki näytti ensin siltä, että "mitä ihmettä pitäisi kiertää..?" mutta epäröiden se sitten kuitenkin kiersi koivun!

Tosi kivaa, että on löytynyt tälläinen "uusi" juttu, jonka kautta voi treenata agilityä myös muualla kuin agilitykentällä. :) Eipä näitä tälläisiä treenaustapoja oikein osaa ilman ohjausta keksiä.

-----

Piksun lempinimivarasto sen kun jatkaa laajenemistaan. Ihan huomaamatta Piksu on lyhentynyt Pikuksi ja Piku muuttunut Tikuksi. Tämä siitä syystä, että "Pikupikupiku!":n huutaminen on huomattavasti haastavampaa kuin "Tikutikutiku!":n huutaminen. :D

Välillä poikia kutsuttaessa käytössä ovat myös hyvin epäloogiset Tiksu ja Tomppu.

Jos koiralla on joku raja siinä, miten monta sanaa se kykenee pienillä aivoillaan oppimaan, niin meidän taloudessa tuo raja tulee vastaan varmaan ihan vaan pelkkien lempinimien ansiosta. ;) Nokin sanavarastoon ei varmaan Piksun, Pikun, Tiksun, Tikun, Nokin, Pokin, jne... lisäksi mahdu kuin "Istu!" "Maahan!" "Sivulle!" ja "Kierrä!" Mutta noilla käskyillähän sitä jo melkein selvitäänkin esim. tokon alokasluokasta. :D


-----


Tänään käytiin Nokin kanssa kokeilemassa myös sitä, miten sosiaalinen otus tuosta pikku-ukosta onkaan kuukausien aikana tullut. Suunnattiin nimittäin kahteenpekkaan Leppävaaran raittikarnevaaleille. Kojuja, tuoksuja, ihmisiä, tungosta, lapsia, vanhuksia, ilmapalloja, musiikkia...


Aluksi Noki olisi halunnut tutustua kaikkeen ja nuuskia kaikkea. Pidin sen kuitenkin ihan lyhyellä hihnalla, jotta se oppisi olemaan ahnetimatta kaikkea tutustuttavaksi. Aika nopeasti Noki alkoikin kulkea ihan jalkani vieressä hihna löysällä. Se ei ahdistunut tungoksesta yhtään pienintäkään vähää. Sitä ei myöskään haitannut, että iso pullea setä yhtäkkiä yllättäen kurkottui keskeltä väkijoukkoa taputtelemaan Nokin päälakea. Nokilla ei siis näyttäisi ainakaan vielä (- ja toivottavasti ei koskaan -) ole mielestäni perroille kovin yleistä epäileväistä suhtautumista miehiä kohtaan. Noki ei tee eroa miesten ja naisten välillä. Eläinlääkäriasemallakin se tiistaina kiipesi kahdelle jalalle moikkaamaan vastaanotolle saapunutta pitkää miestä.


Noki ei myöskään näytä kaipaavan Kolaa henkiseksi tueksi uusissa tilanteissa vaan se kulki karnevaalialueen läpi häntä pystyssä ja itseluottavaiselta näyttäen. :)

Ei kommentteja: