sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Piksu liitelee

Tänään päästiin aloittamaan estetreenit agilityn saralla. Aluksi kokeiltiin pöydän suorittamista. Se olikin Nokille ihan vieras juttu. Mutta kuten arvelinkin, Noki suhtautui itselleen uusiin esteisiin erittäin tyynesti eikä varmaan edes tajunnut, että kyse oli sille uudesta jutusta. Noki pomppasi pöydälle, istui alas ja pysyi siinä niin kauan kunnes annoin käskyn jatkaa matkaa. No niin. Pöytä siis sujui erittäin mallikkaasti.

Välihetkinä treenattiin takaakiertoja ja se sujuikin mitä mainioimmin. Ensimmäistä kertaa kokeiltiin kiertämistä ihan oikeiden hyppysiivekkeiden kanssa. Eipä hetkauttanut pikku-ukkoa tämäkään asia. Noki kiersi hienosti kahdeksikkoa siivekkeiden ympärillä.

Seuraavaksi Sannan johdolla harjoiteltiin putkea. Sanna tiedusteli, että ollaanko treenattu putkea aiemmin. Ollaan kyllä tehty putkea Kolan treeneissä, mutta en ole putkea mitenkään Nokille "opettanut". Niinpä vastasin, että todennäköisesti Noki kyllä menee putkeen, mutta ei luultavasti tiedä yhtään, mitä käsky "putki!" tarkoittaa. Väärin meni se arvelu. Noki tietää itse asiassa erittäin hyvinkin, mitä putki tarkoittaa. Sanna neuvoi harjoittelemaan erilaisia putkeentulokulmia kentän omatoimipisteessä.

Omatoimiputkitreenissä vaikeutin suoritusta ensin lisäämällä vain vähän kulmaa putkeen tuloon. Lopulta putkeentulokulma oli niin suuri kuin se vain voi olla, eli lähetin Nokin 180 astetta "väärästä" täysin sokeasta kulmasta. Ja sinnehän se Noki meni. Ihan oikein putkeen. :)

Harjoiteltiin myös hyppyä, joka oli Nokille myös ihan uusi juttu. Ollaan tutustuttu kyllä siivekkeisiin, mutta riman yli astuminen on uutta. Kutsuin ensin Nokin hypystä yli. Lopulta lähetin Nokin namia pitävän Sannan luo. Nokille ei ollut haastetta irrota minusta namin perään. YlläTYS.. ;)
Liitely Nokin kanssa on ymmärrettävästikin hyvin erilaista kuin rakettispagetti-Kolan kanssa. Mutta varmaan tähänkin tulee räjähtävyyttä, kun saadaan hommasta kiinni.

2 kommenttia:

Nunonen-Nenunen kirjoitti...

Jee Noki! :)

Maija O kirjoitti...

Ja vau mitä kesämiehiä tuolla blogin bannerissakin on ;)!